Zprávy


TŘETÍ BRNĚNSKÉ VELIKONOCE NA LEDĚ

Hala Rondo, pondělí 10. 4. 2006, 16 hodin

Před dvěma lety založily agentury SPORTMEDIA a SEPES PROMOTION ve spolupráci s vedením statutárního města Brna a městské části Brno-střed neobvyklou tradici.
Pod patronací primátora města a starosty městské části se podle tzv. brněnského času setkávají týden před Velikonočním pondělím v hale Rondo při BRNĚNSKÝCH VELIKONOCÍCH NA LEDĚ děti ze speciálních škol a dětských domovů i ?ostatní? děti
z brněnských škol, jejich rodiče a prarodiče společně s představiteli města Brna, umělci
a sportovci.
V první polovině programu se na ledě představují nejmladší naděje českého krasobruslení pod patronací mistrů světa Radky Kovaříkové a René Novotného, členky skupin synchronizovaného bruslení a další umělci nejrůznějších žánrů blízcí dětem i jejich rodičům (loni upoutala publikum svými krasobruslařskými kreacemi např. Dáda Patrasová, dětský sbor Paprsek se ?superstar? Petrou Páchovou aj.).
Letos budou pod záštitou primátora a starostky MČ Brno-střed bruslit, ?krasobruslit?, zpívat a povídat populární Maxíci MAXIM TURBULENC a Standa Hložek, děti se seznámí s curlingem prostřednictvím špičkových brněnských reprezentantů VALÍCÍ SE ŠUTRÁKY a RYCHLOPALNÁ KOŠŤATA, uskuteční se (po sloučení dvou brněnských klubů) historicky poslední souboj mladých hokejistů KOMETY a YTONGU, významné životní jubileum a tradice brněnského hokeje si připomeneme s legendou brněnského sportu Vlastimilem Bubníkem, chybět nebudou ani mladí krasobruslaři a čekají se další překvapení na ledě.
Ve druhé části benefice si děti při karnevalu na ledě mohou zabruslit společně s představiteli města Brna a účinkujícími z první programové části. Těšit se také mohou
i na tradiční velikonoční plyšáky od společnosti PROČEK-TEAM. Děti s maskami budou mít opět přednost.
Letošní ročník BRNĚNSKÝCH VELIKONOC NA LEDĚ je pořádána za podpory statutárního města Brna a vstup na program i na bruslení je volný. Navíc chtějí pořadatelé opět předat šek ve prospěch potřebných dětí. Loni při druhém ročníku v roce 2005 to bylo symbolických pět dvojek ? 22 222,– Kč, v roce 2006 by se měl představit publiku při krasobruslařských kreacích šek se šesti trojkami, tj. 33 333, 30 Kč. Šek k prezentaci na ledě předá ten z přítomných brněnských radních, který se curlingovým kamenem trefí nejblíže místu, kde bude šek před slavnostním předávacím aktem vystaven na ledové ploše.