Zprávy


COUNTRY OPERA 62. pořad (!!)

Dlouhou dobu jsem v hlavě nosil nápad na uskutečnění pořadu, jehož nosným prvkem bude country muzika v podání předních brněnských country a trampských skupin. Neměl to být pořad jednorázový, ale dlouhodobý. Základem by byla brněnská renomovaná kapela, další kapela jako host, k tomu country taneční soubor a jako třešnička na dortu některá z mimobrněnských hvězd ať již jednotlivec nebo skupina. Přál jsem si, aby diváci v sále mohli nejen poslouchat, ale také tancovat a to nejen country tance.

Začínali jsme v tehdejší brněnské kavárně Opera ? odtud název pořadu Country Opera.
Zahajovací pásku nám 23. září 1988 slavnostně přestřihl Michal Tučný a stalo se pravidlem, že tato country legenda zahajovala pravidelně nový ročník.

Nyní máme připraven další, již 62. pořad a za těch osmnáct let se na podiu vystřídala plejáda těch nejslavnějších zpěváků, skupin a bavičů nejen z oblasti country, trampské či folku?.: V. Martinová, J. Molavcová, E. Pilarová, M. Soukupová, B. Šrůmová, N. Urbánková,
P. Bobek, K. Černoch, B. Frídl, Z. Galuška, P. Muk, V. Neckář,
P. Novotný, W. Matuška, P. Spálený, J. Suchý, M. Tučný, J. Wimmer, Fešáci, Greenhorns, Rangers, bří Nedvědové, Robert Šimek + Johnny Cash Revival Band (Slovensko), Maxim Turbulenc, Allan Mikušek (Slovensko) a mnoho dalších?
Jediným slavným zpěvákem, který zatím ještě nestál na podiu naší Country Opery je Karel Gott? (!!).

Prozatím vždy vyprodaná (!!) představení hovoří o tom, že Brnu tento typ pravidelného pořadu chyběl, což náležitě ocenil také legendární Karel Fiala coby Limonádový Joe, který se projížděl při jubilejním padesátém pořadu Country Opery na svém bělouši dvěma dvoranami beznadějně vyprodaného IBC v Brně.

Na závěr nutno říci větu, kterou se vždy loučím s návštěvníky Country Opery: ? Člověk vydrží bez jídla 90 dnů, bez vody 5 dnů, ale bez country ani den!?

Waldemar Plch
Autor, moderátor a dramaturg Country Opery

Produkce večera a dramaturgie: Agentura Wap Doo Wap, Waldemar Plch, Bohumír Hanák