Zprávy


Pozvánka na dvě kulturní akce v Masarykově onkologickém ústavu

První je vystoupení Ivančického dixielandu, který přijde zahrát našim pacientům a jejich přátelům v úterý 16. května v 15.30 hodin.
Soubor existuje od 80. let minulého století, jeho složení se v průběhu času měnilo, v současné době jeho členy jsou Jiří Nagy ? trombon a kapelník, Zdeněk Karpíšek ? trumpeta, Vladimír Žídek ? klarinet, Vlastimil Veselý ? tenorsaxofon, klarinet, Jan Koukal ? piano, Miroslav Mucha ? banjo, Jiří Thiemer ? bass, Zdeněk Novotný ? bicí a Karel Stryk a Alžběta Nagyová ? zpěv. Polovina z nich hraje také ve známém brněnském big bandu Jazz archiv. Jejich vystoupení je založeno na improvizaci a svou muzikou chtějí především vyvolávat radost a dobrou pohodu.

Další pozvánka je na brněnskou skupinu Svítání (poprvé vystoupila 14.4. 2005). Pacientům přijde zazpívat ve čtvrtek 18. května v 15.00 hodin .Skupina vznikla v roce 1997. V současné době má 5 kmenových muzikantů: kapelník Jiří Fadrný ? sólový kytarista, zpěvák a autor většiny skladeb Svítání, Klára Jelínková ? zpěvačka, Zdeněk Lichtneger ? doprovodný kytarista a zpěvák, Rostislav Beneš ? akordeon a Terezie Fadrná ? violoncello, zpěv, baskytara. Tato skupina po vývoji od folku až k současnému zvuku, který lze jen těžko žánrově zařadit, hraje několik typů koncertních vystoupení. V MOÚ to bude akustická verze (jde o koncert hudby postavené na vokálech, kytarách, violoncellu, akordeonu, perkusích, mandolíně a baskytaře). V průběhu vystoupení zazní skladby nejen z vlastní autorské dílny, ale i úpravy děl Jaroslava Ježka, Voskovce a Wericha. Na svém vystoupení také představí novou desku nazvanou Quo vadis, Angelina? Účinkují na něm kromě kapely i hosté, jako David Velčovský (kapela Vlasty Redla), Tomáš Vunderle (Fleret) či Karel Holas z Čechomoru. Jsou na něm kousky z muzikálu Corrida, klasické písně Svítání, legendární Montiho Čardáš i efektní swingující bonus.