Zprávy


Dobrá zpráva pro 2006 FIVB Challenger ? Brazilci přijeli do Brna a budou hrát!

(BRNO, 23. května 2006) ? Beachvolejbalový turnaj 2006 Orco FIVB Challenger, který se uskuteční ve dnech 25.-28. května v Brně, se takřka na poslední chvíli dočkal výrazného kvalitativního posílení účastnické listiny. Dnes odpoledne dorazila do areálu Sokolského koupaliště brazilská dvojice Rodrigo, Hevaldo!

Brazilskému páru, který na turnajích kategorie Challenger v posledních době exceluje a dva z nich dokonce vyhrál, chyběly body získané ve Světové sérii (ty z challengerů se paradoxně nepočítají) k přímému nasazení do hlavní soutěže nebo alespoň kvalifikace brněnského challengeru. Pořadatelé však pro jejich dodatečné zařazení na divokou kartu dělali maximum.

?Žádný brazilský tým dosud v České republice nestartoval ? tím víc jsme o jejich start usilovali. Jsme nesmírně rádi, že to nakonec vyšlo. Diváci se totiž mají opravdu na co těšit, protože právě Brazilci předvádějí beachvolejbal téměř z jiného světa,? pochvaluje si příjezd Jihoameričanů Josef Beneš, místopředseda Českého volejbalového svazu a společně s bratrem Petrem aktivní účastník turnaje.

V pondělí večer zaslali představitelé Mezinárodní volejbalové federace FIVB e-mail obsahující souhlas s účastí Rodriga s Hevaldem v kvalifikaci 2006 Orco FIVB Challengeru. ?Podmínka byla taková, že se musejí v Brně registrovat nejpozději do středeční technické porady. Měli jsme obavy, že pokud budou doma v Brazílii, z časových důvodů cestu do Brna nestihnou, ale oni byli naštěstí v minulých dnech v Evropě a dorazili k nám automaticky, aniž věděli, zda budou moci hrát. Pozitivní zprávu vyslechli s obrovskou úlevou,? upřesňuje ředitel soutěže Roman Plch.

Brazilští hráči zaokrouhlili počet zúčastněných zemí v Brně na dvacet. V hlavní soutěži bude startovat čtyřiadvacet dvojic ? šestnáct jich nominovala FIVB podle aktuálního zisku bodů ze Světové série, zbývajících osm míst určí čtvrteční kvalifikace s dvaatřiceti páry. Přímo do hlavní soutěže, která se uskuteční od pátku do neděle, jsou zařazeny tři české páry: Kubala-Bíza, Kolár-Tichý a bratři Benešovi.

Prize money představuje částku 30 000 dolarů, vítězný tým získá 4800 dolarů.

Kontakt pro bližší informace:
Simona Blažková
Project Manager

United sport partners, s. r. o.
Liborova 24
169 00 Praha 6
GSM: +420 777 202 387
E-mail: simona.blazkova@uspmarketing.cz