Zprávy


BRAZILCI PŘIJELI PRO PRVENSTVÍ

BRNO 25. května 2006
Na ORCO FIVB Challengeru proběhla včera kvalifikace. Do hlavní soutěže postoupilo osm párů. Nechyběla mezi nimi ani brazilská dvojice Rodrigo, Hevaldo, která získala divokou kartu na poslední chvíli a stačila do Brna, dějiště turnaje, dojet.
Ve dvou kvalifikačních kolech porazili Rodrigo s Hevaldem nejprve norský pár Ingebourgrud Goransson, ve druhém Švýcary Wydera s Bleikerem, aniž by ztratili jeden set. Před večerním losováním poskytl mladší z dvojice Rodrigo (26 let) ochotně rozhovor, byť jeho angličtina byla hodně ?školní?.

Jak se vám dnes v Brně hrálo?

?Byly to pro nás zahřívací zápasy. Alespoň doufám. Naše ambice jsou vyšší, než hrát challengery v kvalifikaci. Přijeli jsme do Brna pro prvenství.?

Kdo bude vaším největším konkurentem?

?Předpokládám, že švédská dvojice Dahl ? Gunnarsson. Už jsme je dříve viděli hrát. Vlastně jen jednoho z nich. Je to zkušený pár. Ale překvapit může i někdo jiný. Turnaje tohoto typu bývají hodně vyrovnané Ale zatím je naščím největším problémem počasí. Je nám tady zima.?

Líbí se vám v Brně a konkrétně areál na Brněnské přehradě?

?Je to tu hezké. Ale zatím nepřišli žádní diváci. Doufám, že na hlavní turnaj jich přijde hodně. Tento sport si zaslouží pořádnou diváckou kulisu.?

Co je vaším největším úspěchem?

?Před dvěma lety jsme obsadili páté místo na turnaji Světové série v italské Fortalezze. Letos jsme absolvovali dobrou přípravu, chtěli bychom brzo na tento úspěch navázat.?

Brazílie nyní žije fotbalem a blížícím se světovým šampionátem. Myslíte si, že vaši krajané obhájí titul mistra světa?

?Důležité bude, aby trenér poskládal z tolika hvězd jednolitý tým. Oni samozřejmě fotbal hrát umějí a já věřím, že první místo mohou získat.

x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-

Do hlavní soutěže postoupily tyto dvojice:
Dahl ? Gunnarsson (Švéd.), Karpuchin ? Tarakanov (Rus.), Rodrigo ? Hevaldo (Braz.), Samoilovs ? Plavins (Lotyšsko), Reader ? Lelliott (Kan.), Dollinger ? Bakumowski (Něm.)., Litva ? Rado (Slovensko), Lisiecki ? Nowak (Pol.).