Zprávy


Salesovou nahradí Nolanová.

Američanku Nykeshu Salesovou nahradí v příští sezoně v týmu českých mistryň Gambrinusu Sika Brno její krajanka sedmadvacetiletá Deanna Nolanová. V současné době 178 cm vysoká křídelní hráčka Nolanová září v zápasech play off zámořské WNBA v týmu Detroit Shocks, kde je hlavní oporou. Nolanová je v posledních letech pravidelně vybrána i do zápasů výběrů All Stars.

Nolanová hrála v Evropě zatím v polské Gdyni, kde odkud před rokem odešla. Letos se sice vedení Gdyně opět snažilo angažovat Nolanovou, která ale dala přednost Brnu.

„Se Salesovou jsme nebyli schopni se domluvit na termínu jejího příjezdu do Brna. Nešlo už déle čekat na její rozhodnutí. Nolanová je více než kvalitní náhradou. Svědčí o tom i pohled do statistik WNBA, kde je nyní v play off ve většině činností v pětici nejlepších hráček celé soutěže. Naše ambice v příští sezoně jsou stejné, chceme hrát opět v turnaji Evropské ligy Final Four,“ poznamenal manažer brněnských basketbalistek Jiří Hamza.

„Láká mě hrát v týmu, který patří do absolutní evropské špičky. Chtěla bych pomoci Brnu v obhajobě prvenství. Kvalitu českého ženského basketbalu znám velmi dobře z mnoha vzájemných zápasů,“ sdělila Nolanová brněnskému manažerovi při podpisu roční smlouvy.

V současném hodnocení play off WNBA je Nolanová třetí nejlepší střelkyní soutěže, druhá nejlepší v asistencích a čtvrtá v efektivitě a v ziscích míčů.

Nolanová bude v brněnském týmu druhou Američankou. Začátkem července získaly české mistryně dvaadvacetiletou Sophii Youngovou z týmu San Antonio Silver Stars, která hraje sice zámořskou WNBA prvním rokem, ale už se rovněž dostala do výběru All Stars.

Jiří Pošvář