Zprávy


Jihomoravský kraj nabízí nejen kulturní, ale i sportovní zážitky všem, kteří chtějí sportovat

Snahou České asociace Sport pro všechny je umožnit tělovýchovné a sportovní vyžití všem zájemcům bez talentových, věkových a sociálních omezení. Napomáhat jejich všestrannému rozvoji, upevnění zdraví a psychické pohodě. K myšlence sportu pro všechny je naopak přivádí fakt, že nedostatek pohybu, obezita, arterioskleróza jsou v České republice nejčastějšími příčinami úmrtí.
Jihomoravská krajská asociace sportu pro všechny (KASPV) přišla s nabídkou pro širokou veřejnost. Staví na snadno dostupných a vhodných pohybových aktivitách pro všechny věkové kategorie. S tímto posláním byl zorganizován seminář. Během dvou dnů měla téměř třicítka účastníků možnost naučit se technice in-line bruslí, stále více populární disciplíně nordicwalkingu a také se věnovat cykloturistice. V rámci semináře byla představena i novinka – jízda na traiku, která účastníky přímo nadchla.
V budoucnu by se měl tento typ semináře opakovat, organizátoři již nyní hledají další možnosti, jak rozšířit nové pohybové aktivity mezi širokou veřejnost. Akce se uskutečnila za podpory Oborové zdravotní pojišťovny, díky které je možné zpřístupnit sportovní aktivity široké veřejnosti.
Fakt, že s asociací mohou sportovat opravdu všichni, kdo mají o sport a své zdraví opravdový zájem, potvrzuje účast a nadšení nevidomé Moniky Hanouskové.
Studentka Masarykovy univerzity perfektně zvládla dvoudenní cyklistický program a vyslovila přání účastnit se dalších akcí pořádaných naší organizací.
(Hana Kabrnová a Libuše Vlachová)