Zprávy


Indoorcycling pro sportovce i širokou veřejnost

?Jak dokonale zvládnout indoorcycling? je název nové publikace, kterou autoři z řad vysokoškolských pedagogů, trenérů a lékařů na veletrhu osobně představili veřejnosti. S dalšími zajímavými tituly nakladatelství Grada, které je naším největším vydavatelem sportovní literatury, se návštěvníci mohou seznámit v pavilonu A1.

Indoorcycling neboli jízda na stacionárním kole za doprovodu hudby si získává stále více příznivců. Nová publikace jim poskytne názorný návod k získání správných pohybových návyků, ale seznámí i s doplňkovým a kompenzačním cvičením. Ocení ji jak instruktoři a provozovatelé fitcenter, tak sportovci a široká veřejnost. Křest v pavilonu B byl spojen s demonstrací jízd na stacionárním kole v režii Centra sportovních aktivit VUT Brno.

Novinka vychází v edici ?Jak dokonale zvládnout?, která názornou formou představuje také další atraktivní sporty ? inline bruslení, snowboarding, carving a squash. ?Je to naše nejnovější a hodně prodávaná edice. Knihy jsou postaveny na obrazové části, takže se zaměřujeme právě na sporty, jejichž techniku lze dobře demonstrovat na obrázcích,? říká vedoucí redakce sportovní literatury GRADA publishing, a. s., Ivana Kočí. Jak říká, zájem o knihy se sportovní tematikou u nás zřetelně roste. ?Začali jsme je vydávat před šesti lety, nejprve pět, šest titulů ročně, letos jich ve sportovní redakci vyšlo už 25 a pro příští rok počítáme se čtyřiceti. Až na výjimky jde o knihy tuzemských autorů ? odborníků z řad vysokoškolských učitelů, trenérů apod. Zjistili jsme, že daleko větší zájem než o překlady je o původní českou literaturu, která lépe odpovídá našemu prostředí.?

Na klasickou edici dnes již 45 sportovních knížek, které seznamují s jednotlivými sporty, navázaly publikace s větším množstvím ilustrací a fotografií. ?Velmi úspěšná je například kniha ?Běhání? doplněná instruktážním DVD, která získala dobrou odezvu i u odborné veřejnosti. Velký zájem je také o edici ?Fitness? určenou hlavně ženské populaci. Jsou to vlastně názorné kuchařky, jak správně cvičit. Edice ?Děti a sport? zase vyplnila mezeru na trhu, kdy trenéři neměli k dispozici žádnou odbornou literaturu zaměřenou na práci s dětmi. Knihy jsou psané srozumitelnou formou, protože trenéry malých dětí jsou často rodiče. Novinkou je zde například kniha Fotbalová školička,? vypočítává I. Kočí.

Na veletrhu SPORT Life nakladatelství Grada vystavuje již potřetí. ?Ne každý sportovec chodí do knihkupectví a hledá tam sportovní literaturu, takže se chceme zákazníkům přiblížit. Návštěvníci veletrhu SPORT Life jsou přesně naše cílová skupina a účast nám tak pomáhá dostat se do povědomí veřejnosti. Výhodné je spojení se sportovní konferencí, které nám dává vazbu na odbornou veřejnost. A navštěvují nás i prodejci sportovního zboží, kteří chtějí rozšířit sortiment o sportovní literaturu, což rozhodně vítáme,? dodala vedoucí redaktorka.