Zprávy


Mičánek dojel v Porsche Cupu dvacátý

Brněnský automobilový závodník Jiří Mičánek obsadil dvacáté místo ve druhém závodě letošního osmidílného seriálu Porsche Carrera Cup na okruhu v Oscherslebenu, který se jede v rámci mezinárodního mistrovství Německa DTM. Druhý brněnský závodník Vladimír Hladík se dopustil pět kol před koncem jezdecké chyby, opustil trať a závod nedokončil.

Mičánek svým výkonem zopakoval průběh prvního letošního závodu z Hockenheimu. V tréninku měl problémy a po kolizi se soupeřem vyjel z trati. V kvalifikaci, která byla s výjimkou deseti nejlepších zkrácena na pouhých patnáct minut, si vybojoval pouze místo až v šestnácté řadě startovního roštu. Dobrým výkonem se ale posunul až na dvacáté místo.

„S ohledem na bídu v tréninku musím považovat umístění za dobré. Na body jsme nedosáhli. So seriálu jsme vstoupil v nejtěžší době, zatím se stále učíme. Ale zlepšujeme se krůček po krůčku,“ uvedl šéf stáje Jiří Mičánek senior.

Z dalších českých jezdců obsadil 12. místo Jiří Janák a o dvě místa zpět skončil Adam Lacko. Vítězství získal Angličan Richard Westbrook, který je v čele průběžného pořadí s plným počtem 40 bodů. Janák a Lacko získali zatím 4 body a dělí se o patnácté místo.

Výsledky

1. Westbrook (Ang.) 34:09,314, 2. Alzen (Něm.) –1,552, 3. Armindo (Fr.) –4,054,… 12. Janák –24 ,505, 14. Lacko –42,686, 20. Mičánek –55,651.

Po dvou závodech: 1. Westbrook 40, 2. Alzen 32, 3. Armindo 28, 15.-16. Janák a Lacko oba 4.