Zprávy


"Mikuláš" vrátí na jih Moravy dospělým i mládeži rychlobruslařské závodění!

Začít s tréninkem jako Sáblíková ale můžete už v neděli

Brno – 23. listopadu 2007: Po více než třech desetiletích se na jižní Moravu vrátí oficiální rychlobruslařské závody: budou v Brně, mezi mantinely nového stadionu za Lužánkami, 7. 12. A hned otevřené – o šampióna kraje. A v případě mladších (4. – 9. třída ZŠ) také o nominace do reprezentačního týmu Jihomoravského kraje. Tým pak odjede pod vedením hejtmana stejně jako jiné krajské výpravy, v závěru ledna k soutěžím Her III. olympiády mládeže a dětí do Rožnova. Pod vlajkou Českého olympijského výboru budou na Hrách zápolit i rychlobruslaři, jihomoravští vlastně poprvé.

A protože letos na jihu opět přibylo zejména z řad vyznavačů in-line bruslení těch, co volají a píšou mistryni světa Martině Sáblíkové nebo jejímu trenéru, kde by si mohli tento sport vyzkoušet, nabízí se všem bez rozdílu věku, zato s chutí, ideální šance. Všichni zájemci se mohou přihlásit buď prostřednictvím webových stránek šampiónky (mail: info@.martinasablikova.cz) nebo telefonem ke členu NOVIS Teamu Ing. Šírovi (603 185 098).

Zajímavosti: V seznamu sportů při jihomoravském ČSTV rychlobruslení už dávno neexistuje. Přitom tenhle sport nabízí na krátkém i dlouhé dráze více než 20 sad olympijských medailí! Sehnat dlouhé brusle není snadné, ale „zlatý poklad“ asi 20 párů byl objeven a je už v Brně i k vyzkoušení, nové lze dokoupit.

Startérem „Mikulášských“ závodů bude sedmdesátník pan Josef Kolegar. Formu si udržoval jako mezinárodní rozhodčí cyklistiky. „Myslím si, že když Sáblíková letos proháněla na kole cyklisty, tak by teď všichni z kol měli zkusit její sport na bruslích. Dřív to bylo běžné, rychlobruslařský oddíl byl i při Favoritu…“ Souhlasí s ním i další zkušení trenéři, Miroslav Černohlávek, olympijský vítěz Jiří Daler.

K prvním rychlobruslařským závodům 7.12. lze přijet s jakýmikoliv bruslemi. Pokud chcete do tajů rychlobruslení proniknout, přijeďte na tréninky do Brna za Lužánky: každou neděli od 16,30 hod. Trenérka Věra Břínková to s mládeží i dospěláky umí, stejně jako její trenérský partner Jiří Dohnal. V létě počítají s tréninky a závoděním na inlajnech i na kole (Břínková reprezentovala ČR v cyklistice a také v rychlobruslení, před lety společně s trenérem Sáblíkové Petrem Novákem).