Zprávy


Trenér basketbalistek Brna Bobrovský varuje před podceněním Schia


    Horkými favoritkami budou basketbalistky Gambrinusu Sika Brno ve středečním utkání třetího kola Evropské ligy, v němž v hale Rosnička hostí ve středu od 18:10 hod. italské mistryně z týmu Famila Schio. Po dvou kolech je Brno ve skupině B bez porážky, naopak Italky zatím ještě nevyhrály a nedaří se jim ani v domácí ligové soutěži, kde jsou po sedmi kolech se čtyřmi porážkami až na jedenáctém místě.

   

    „Máme natočený zápas, v němž hrálo Schio v ruském Jekatěrinburgu. Po většinu zápasu vedlo, o výsledku se rozhodlo až v závěru. Italský tým hrál velmi dobře. Proto si nemůžeme dovolit soupeřky ani v nejmenším podcenit. Předloni jsme byli v podobné situaci v utkání s Parmou, které jsme nečekaně prohráli. Takový výpadek už nechceme opakovat,“ uvedl na dnešní tiskové konferenci trenér Brňanek Jan Bobrovský.

   

    V týmu Schia je jednou z podkošových opor bývalá brněnská hráčka Cinthia Dos Santosová, která předloni z moravského klubu zamířila do Itálie. „V podkošových soubojích se prosazuje v doskakování, slušně brání, střelecky zatím příliš nezáří. Prim v týmu Schia hraje Srbka Gordana Grubinová a Italka Raffaella Masciadrová,“ vypozoroval po studiu videozáznamů Bobrovský.

   

    Naopak brněnské basketbalistky mají za sebou skvělý vstup do sezony. Po zářijovém zisku titulu mistryň Evropy v Turecku, v němž tvořily základ reprezentace hráčky Gambrinusu, následovalo druhé místo ve finálovém turnaji Světové ligy klubů. I ve dvou úvodních zápasech Evropské ligy proti Šoproni a v Gdyni, stejně jako v nedělním ligovém souboji s USK Praha, potvrdily Brňanky vysokou herní kvalitu.

   

    „Jenže se už na hráčkách projevuje po náročném programu únava. V týmu Schia je jednou z podkošových opor bývalá brněnská hráčka Cinthia Dos Santosová, která předloni z moravského klubu zamířila do Itálie. "V podkošových soubojích se prosazuje v dosakování, slušně brání, střelecky zatím příliš nezáří. Prim v týmu Schia hraje Srbka Gordana Grubinová a Italka Raffaella Masciadrová,“ vypozoroval po studiu videozáznamů Bobrovský.yčer­pávající byla i dlouhá cesta autobusem v minulém týdnu do Gdyně. Proto nyní polevíme v tréninku. Důležité je, aby basketbalistky neztratily chuť do hry," dodal brněnský trenér.

   

    Ze dvou amerických posil se do sestavy rychleji zapracovala DeLisha Miltonová-Jonesová, naopak Nykesha Salesová se zatím hledá. „Pokud má Miltonová chuť hrát s plným nasazením, tak patří k oporám. Salesová ale vzhledem k tomu, že se řadí ve WNBA k největším hvězdám soutěže, ještě nepodává ideální výkony. Ovšem už se také lepší,“ zhodnotil posily Bobrovský.

   

 

 

Jiří Pošvář