Zprávy


Velká cena Brna mužů v halovém hokeji 2005

Turnajový titul budou obhajovat pozemní hokejisté Hradce Králové

 

Do Brna přijedou družstva ze tří zemí

 

 

Devět týmů ze tří zemí se zúčastní víkendové Velké ceny Brna v pozemním hokeji. Turnaj se uskuteční podobně jako v minulých letech ve staré hale Tatranu Bohunice na Neužilově ulici.

 

Turnajový titul z posledních dvou ročníků bude obhajovat Slavia Hradec Králové. „Letos to budou mít Východočeši velice těžké. Kromě našeho týmu jim budou konkurovat zejména slovenský vicemistr Rača a vicemistr Slovinska Triglav Predanovci,“ uvedl předseda pořádající VSK Techniky Brno Ivo Rosypal.

 

Pro Techniku je jasným cílem postup ze skupiny. „Nastoupíme již s posilami z bratislavské Rači,“ libuje si její trenér Michal Krátký. Brňané mají ve skupině jako hlavní soupeře zejména pražské Kbely a slovinský Triglav. „Slovince jsme loni dvakrát porazili, takže se není čeho bát. Hlavním cílem pro nás bude sehrát se se slovenskými posilami. Kostra našeho týmu sice hraje od jara letošního roku interligu venku právě za Raču (soutěž mezi týmy z Maďarska, Slovenska, Slovinska a Chorvatska), v hale to ale bude společná premiéra,“ míní Krátký, který spíše než k víkendovému turnaji vzhlíží k nadcházejícímu ročníku první ligy. Ten začne 19. listopadu opět v Brně. „Chtěli bychom se po dvou letech vrátit do extraligy,“ dodává. Tento záměr budou Brňanům komplikovat především Hradec Králové a pražská Hostivař. „Ambici boje o postup neskrýváme. Pomoci by nám k tomu měl právě model kombinovaného družstva se slovenskou Račou,“ doplňuje Krátkého Rosypal.

 

 

Postup do české extraligy však není jedinou výzvou tohoto společného družstva. „S brněnskými hráči chceme také vyhrát slovenskou halovou ligu a uspět na Dunajském poháru ve Vídni a halové interlize v Budapešti,“ doplňuje slova svých brněnských kolegů trenér Rači Miloš Chodas.

 

 

 

Bližší informace:

Michal Krátký 603825439, Ivo Rosypal 603196691, Filip Vrána 607601610