Zprávy


Otevřený dopis ministru Janákovi

Otevřený dopis ministru Janákovi

Vážený pane ministře.

V dnešních mediích jsem zaznamenal Vaše vyjádření k přestavbě brněnského Špilberku na hotel.Nevím, kdo Vám vnukl reakci na takovou mediální kachnu, která hýbala letním Brnem.Jako radní města Brna , který v uvedené kauze také figuroval bych Vás chtěl ujistit, že jste se stal obětí neuvěřitelné fámy.

Tady si totiž někdo vymyslel nepřítele, který neexistoval a pak s ním několik týdnů velmi úspěšně bojoval.O to překvapivější je, že vládní činitel se zapojí do kauzy která mi připomíná hledání Yetiho, kterého sice nikdo včetně Vás neviděl přesto jste však o něm s odbornou erudicí a zasvěceně pohovořil.

Abyste vážený pane ministře napříště opět nenaběhl šiřitelům bludů, což bych od nejvyššího státního úředníka rozhodně neočekával, dovolím si Vám sdělit, že problém vznikl teprve až jsme se šli s majetkovým náměstkem podívat na hrad, jak je doopravdy využit jako památka takového významu jak jste o tom procítěně mluvil.A věřil byste že téměř půlka hradu byla zavalena tím čemu se odborně říká depozitář,což ovšem bylo v takovém stavu, že to připomínalo spíše vetešnictví.Navíc se jaksi nemohly při prohlídce najít klíče od některých prostor, veškeré požární zabezpečení nikde etc. etc., divíte se pak , že došlo k prudkému úleku personálu, že se bude muset začít něco dělat?

Pane ministře.Stře­dočeský komunistický poslanec Fischer, který Vás interpeloval, je pro Vás tou správnou bernou mincí?Proč to neinterpeloval brněnský poslanec?Inter­pelace fámy- to tu ještě nebylo.A ministr kultury se vyjadřuje k fámě?Poohlédněte se po zájmech těch, kteří Vám odpověď připravovali.Sám dobře víte, že za každou takovou kauzou je vždy nějaké Qui bono.

V případě mém a majetkového náměstka tím Qui bono byla snaha nakouknout pod pokličku tajemství kam plyne provozní dotace téměř 40 milionů korun ročně, které spolkne provoz Špilberku.Zdá se , že to jsme neměli.

Ing Petr Paulczynski

Radní města Brna