Zprávy


Znojemští plavci jedou na MR s medailovými ambicemi.

      Celkem 18 závodníků z plaveckého klubu TJ Znojmo odjíždí ve čtvrtek na víkendové zimní mistrovství České republiky v krátkém bazénu do Plzně. Šampionát je jedinou příležitostí ke splnění limitů pro mistrovství Evropy v Terstu (8.- 11.prosince)
Jedničkou znojemské výpravy je samozřejmě krauler Květoslav Svoboda, který by se po ročním zdravotním výpadku rád vrátil na evropské výsluní. „Od září plavu stoprocentně, nic mi nechybí. Naplaval jsem už skoro devět set kilometrů, což je výborné,“ řekl Svoboda. „Teď jsem sice trochu nachlazený, ale na moje výkony by to nemělo mít vliv,“ dodal.
Svoboda v Terstu poplave své tratě na 200 a 400 metrů volný způsob. „Svoji výkonnost si otestuji teď v Plzni, neměl bych mít potíže splnit limity,“ věří si. Na domácím šampionátu poplave navíc ještě kralovou stovku. „Rád bych titul, ale tady bude konkurence sprinterů větší,“ říká a má na mysli Vernera, Škachu a Harnola.
Kromě Svobody upírá šéftrenér znojemských plavců Jiří Kyněra naděje na Michala Rubáčka, který kromě tratí 200 a 400 m volným způsobem poplave v Plzni ještě 100 m motýlek. Třetím znojemským želízkem na MR bude Kristýna Kyněrová. „Chtěl bych, aby se tito tři plavci nominovali do Terstu,“ vyslovil přání Kyněra.
Jiří Pošvář