Zprávy


Rallye Show Modřice 2005

 

 

 

 

Čtyři rychlostní zkoušky opět na brněnském automotodromu!

Zatímco od jara do podzimu hřměly na Kývalce motory závodních motocyklů a automobilů všech možných tříd a kubatur, s příchodem zimy vše utichá a nad světoznámým okruhem se rozhostilo ticho. Ale jen dočasně. Desátého prosince se opět jede populární Rallye Show Modřice a trať této soutěže zavede její účastníky na brněnský automotodrom, v jehož prostorách absolvují jezdci celkem čtyři rychlostní zkoušky.
Automobilová rallye nezavítá na automotodrom v Brně poprvé. Již první tři ročníky Rallye Show Modřice měly na Kývalce rychlostní zkoušky, které byly divácky velmi oblíbené pro velkou přehlednost a snadnou dostupnost.
Klasickou „erzetou“ bude hned úvodní test z Ořechova do Střelic. Tato rychlostní zkouška se jede v tomto směru jako RZ1 a RZ3, v obráceném směru ze Střelic do Ořechova jako RZ5 a RZ7. Rychlostní zkoušky s pořadovými čísly 2 a 4 povedou po vnitřní obslužné komunikaci brněnského automotodromu, start bude v prostorách technické přejímky, resp. zdravotního zařízení, jezdci absolvují po obslužné komunikaci, na kterou najedou kolem minibikové dráhy celé jedno kolo, na konci boxů se vrátí do paddocku, kde je čeká ještě závěrečná velmi technická pasáž plná ostrých zatáček. Rychlostní zkoušky 6 a 8 mají svůj start a úvodní část stejnou. Ale ve „Schwantzově zatáčce“ projedou jezdci tunelem na vnější obslužnou kominikaci. Hned po výjezdu z tubosideru musí zvládnout ostrou „vracečkou“ a  pak budou pokračovat ve stoupání kolem tribuny D, přes „stadion“ až na konec tribuny B. Tam se další ostrou „vracečkou“ dostanou na účelovou nezpevněnou komunikaci, po které vyjedou nad tribunu D, odbočí do lesa a cíl těchto rychlostních zkoušek bude situován nedaleko nájezdu na silnici Ostrovačice – Žebětín.
V prostorách brněnského automotodromu bude situována i servisní zóna, kontrola přeskupení a samozřejmě cílová rampa soutěže.
Rallye Show Modřice startuje v Modřicích na náměstí. První soutěžní posádka sjede z rampy přesně v osm ráno v sobotu 10. prosince. Cíl soutěže bude na brněnském automotodromu ve čtvrt na čtyři odpoledne.

 


Časový harmonogram:
        Čas 1. jezdce
Modřice-start       8:00
RZ1 Ořechov-Střelice (5,8 km)    8:18
RZ2 Autodrom A (7,6 km)    8:46
Autodrom-servis      9:01
RZ3 Ořechov-Střelice (5,8 km)    9:54
RZ4 Autodrom A (7,6 km)    10:22
Autodrom-přeskupení     10:37
Autodrom-servis      11:22
RZ5 Střelice-Ořechov (5,8 km)    12:05
RZ6 Autodrom B (5,9 km)    12:50
Autodrom-servis      13:05
RZ7 Střelice-Ořechov (5,8 km)    13:48
RZ8 Autodrom B (5,9 km)    14:33
Autodrom-servis      14:48
Autodrom-cíl       15:16