Zprávy


Značka Nikon vyhrála cenu Rhodos za image v kategorii Výrobci fotoaparátů pro rok 2005.

Nikon s.r.o., Praha, 25. listopadu 2005 – Společnost Nikon s.r.o. s radostí oznamuje, že 24. listopadu 2005 převzala cenu Rhodos za image v kategorii „Výrobci fotoaparátů“ pro rok 2005. Nikon se v této kategorii umístil na 1.místě. Tuto soutěž vyhlašuje Sdružení právnických osob Rhodos, jehož členy jsou Economia, Bison&Rose public relations, GfK a OgilvyCID. Cílem soutěže je mimo jiné zmapovat image společností z vybraných oborů hospodářství pomocí rozsáhlého průzkumu trhu a sestavení žebříčku tří nejlepších v každé kategorii. Image firem hodnotí pět set českých top manažerů. Firmy jsou zařazeny do jednotlivých kategorií pouze na základě výběru dotazovaných manažerů, kteří pro každý obor zvolí až pět firem, které v daném oboru považují za nejlepší. V letošním sedmém ročníku bylo vyhlášeno 11 kategorií.

Společnost Nikon s.r.o si velice váží tohoto prestižního ocenění. Vybudovaná image je odrazem naší marketingové komunikace. Vzhledem k tomu, že dotazovaní manažeři vybírají firmy v jednotlivých kategoriích na základě svých znalostí jmenovaných firem a nikoliv na základě již hotového seznamu, první místo Nikonu mezi výrobci fotoaparátu svědčí o tom, že si naše společnost za více než desetileté působení na českém trhu vybudovala pevnou pozici a významně se zapsala do povědomí veřejnosti.


Společnost Nikon Corporation byla založena v roce 1917 a stala se průkopníkem v oblasti optických skel na japonském trhu. S tím, jak rostla a získávala další zkušenosti, začala nabízet širokou škálu výrobků od světově uznávaného běžného i profesionálního fotografického vybavení až po přesné průmyslové přístroje. Společnost Nikon Europe B.V. nabízí bohatý sortiment výrobků pro zachycení obrazu od běžných a profesionálních digitálních jednookých zrcadlovek, objektivů Nikkor, blesků a příslušenství přes kompaktní digitální fotoaparáty COOLPIX, digitální filmové skenery Coolscan a filmové jednooké zrcadlovky až po softwarové produkty a sportovní a amatérskou optiku. Všechny fotoaparáty Nikon jsou vybaveny jedinečnými funkcemi, díky nimž zvládne pořizování skvělých snímků opravdu každý. Další informace o výrobcích společnosti Nikon najdete na internetových stránkách www.nikon.cz.