Zprávy


Nikon přichází s novým stylem prohlížení fotografií

Amsterodam 21. února 2006
Společnost Nikon Corporation přichází s novou a jedinečnou funkcí Pictmotion pro automatické prohlížení snímků, díky níž bude sdílení fotografií opět o něco snazší, zábavnější a modernější.

Funkce Pictmotion se stane standardní funkcí stylových digitálních fotoaparátů COOLPIX S5 a S6. Umožní propojovat snímky a videozáběry s hudbou a vizuálními motivy a vytvářet tak intuitivní slide show přímo ve fotoaparátu s důrazem na zábavu a volnost.

Funkce Pictmotion je založena na patentovaných technologiích společnosti muvee Technologies Pte. Ltd. Stane se nedílnou součástí nových fotoaparátů COOLPIX S5 a S6 a bude umožňovat jednoduché automatické prohlížení pořízených snímků díky automatické analýze vybraných obrázků, filmů, hudby a nastavení. S takovou kolekcí snímků se uživatel rád pochlubí.

Software bude vestavěnou funkcí fotoaparátu, a tak si budou uživatelé moci vytvářet a prohlížet kolekce snímků kdekoli i bez použití počítače. Vytvořené kolekce si budou moci ukládat na paměťové karty.

Funkce Pictmotion bude dostupná po vložení paměťové karty. Uživatelé si budou moci vybrat snímky do automatického prohlížení. Pomocí jednoduchého a intuitivního menu a praktického multifunkčního kolečka pro výběr snímků bude možné vybírat buď všechny uložené snímky, nebo kterékoli z nich jednotlivě. Soubory bude možné vybírat i podle data uložení. Součástí automatického prohlížení Pictmotion mohou být i filmové ukázky jako náhled části videosouboru. Díky větším a zdokonaleným reproduktorům fotoaparátů COOLPIX S5 a S6, které přehrávají zvuk kvalitněji, a velkému 2,5, resp. 3palcovému LCD displeji, který umožňuje sledovat obraz v úctyhodném úhlu až 170 stupňů, bude prohlížení snímků opravdovým zážitkem.

Software Pictmotion navíc umožňuje uživatelům zvolit některou z osmi hudebních stop a přidat ji k automatickému prohlížení. Pět známých skladeb už je nainstalováno, další tři oblíbené si může uživatel uložit na paměťovou kartu pomocí nového softwaru společnosti Nikon s názvem PictureProject, který doplňuje software Pictmotion.

Uživatelé funkce Pictmotion budou mít na výběr několik vizuálních stylů od klasického přes náladový, v pohybu až po profesionálně zpomalený nebo zrychlený. Jakmile si zvolí snímky, filmy, hudbu a vizuální motivy, použijí funkci Pictmotion, která všechny prvky inteligentně propojí a upraví a vytvoří jedinečnou kolekci přehrávanou automaticky v rytmu a s přechody sladěnými s nastavenou hudbou a vizuálním stylem.

Společnost Nikon Corporation byla založena v roce 1917 a stala se průkopníkem v oblasti optických skel na japonském trhu. S tím, jak rostla a získávala další zkušenosti, začala nabízet širokou škálu výrobků od světově uznávaného běžného i profesionálního fotografického vybavení až po přesné průmyslové přístroje. Společnost Nikon Europe B.V. nabízí bohatý sortiment výrobků pro zachycení obrazu od běžných a profesionálních digitálních jednookých zrcadlovek, objektivů Nikkor, blesků a příslušenství přes kompaktní digitální fotoaparáty COOLPIX, digitální filmové skenery Coolscan a filmové jednooké zrcadlovky až po softwarové produkty a sportovní a amatérskou optiku. Všechny fotoaparáty Nikon jsou vybaveny jedinečnými funkcemi, díky nimž zvládne pořizování skvělých snímků opravdu každý.
Další informace o výrobcích společnosti Nikon najdete na internetových stránkách www.nikon.cz

Společnost muvee Technologies Pte. Ltd. se sídlem v Singapuru je považována za průkopníka v oblasti automatického zpracování obrazových dat. Známá se stala díky oceněnému softwaru autoProducer, který automatizuje vytváření profesionálních multimediálních produktů.

Podrobnější informace o těchto a dalších oceněných výrobcích společnosti Nikon najdete na internetové stránce www.europe-nikon.com.

Kontaktní osoba
Jitka Spoustová Staňková
Tel. 267 154 562
Fax 267 154 564
stankova@nikon.cz