Zprávy


Basketbalistky Valenciennes poslaly do Brna výkonnostní vizitku

Basketbalistky francouzského Valenciennes potvrdily o víkendu vzrůstající výkonnost a ve francouzské lize porazily v souboji o první místo v tabulce Bourges 74:64. Valenciennes vede francouzskou ligu se dvěma porážkami, druhé Bourges a třetí Mondeville mají na svém kontě o prohru více a ztrácí jeden bod.

Tým Vylenciennes nechce v nadcházejícím turnaji Final Four Evropské ligy v Brně, v němž se v semifinále v pátek 31. března střetnou s domácím Gambrinusem Sika, nic ponechat náhodě.

Francouzský tým odmítl společné ubytování se zbývajícími dvěma týmy Samarou a Vilniusem v hotelu International a dal přednost malému hotelu Belcredi na brněnském předměstí v Líšni.

„Rezervované pokoje v Internationalu přenechalo vedení Valenciennes zbytku týmového doprovodu a francouzským novinářům,“ řekl manažer brněnského Gambrinusu Jiří Hamza. Basketbalistky Valenciennes také jako jediné přiletí Brna leteckou linkou z Prahy příští středu před půlnocí. Zbývající dva týmy turnaje Vilnius a Samara přiletí do Prahy a cestu do Brna absolvují autobusem.

O turnaj Final Four v Brně je mezi příznivci ženského basketbalu zájem. „Zvýšili jsme kapacitu haly v Králově Poli. Zatím je v předprodeji ještě zhruba třetina vstupenek,“ dodal Hamza. Vstupenky se prodávají v balíčku na všechny čtyři zápasy v cenách od 700 do 1500 kč a jsou v předprodeji v síti ticketportal a ve vrátnici haly Rosnička.

Jiří Pošvář